KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

SULUKAMUR

SULUKAMUR
MALZEMESİ
hamuru için
İki bardak dolusu un
Bir bardak dolusu süt
Bir yumurta

Unu, ve yumurtayı ılık sütle (dilerseniz su kullanabilirsiniz) karıştırılıp hamur haline getirilir. Sert bir hamur elde edinceye kadar yoğurup, kalınca yufkalar (normal yufkaya göre biraz daha kalın açılır). yufkayı akordiyon gibi yada pili gibi katlayın, önce bir santim eninde şeritler kesin sonra bu şeritleri açın üst üste koyarak yine bir santim genişliğinde kesin ve yaklaşık 1 e 1 lik kare hamurlar yapın sonra bunlar temiz bir yere (sofra bezi.gazete vesaire) serilip kurumaya bırakılır ve ileride kullanılmak üzere bezden dikilmiş torbalara konup saklanır.

sulukamur yapılacağı zaman

bir adet orta boy soğan
bir adet domates
4 bardak tavuk suyu (eğer tabletle yapılacaksa bir tablet )
Bir adet patates
Soğanlar minik minik çentilip kavrulur
domates rendelenir
daha önce nohut iriliğinde parçalara ayrılıp yağda kavurduğumuz patatesleride kattıktan sonra
 içine konur tavuk suyu ilave edilir (et suyu ile de yapılabilir)
kaynayınca içine daha önceden hazırlayıp kuruttuğumuz
pulkamur dediğimiz 1x1 lik hamurlardan bir su bardağı kadar atılır ve pişirilir
üzerine tereyağında kızdırılmış kırmızı ve karabiber gezdilir.
Afiyet olsun

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem