KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

SARAYLI


SARAYLI

Mayasız hamurdan yapılır
Bir kilo un iki bardak su bir çorba kaşığı silme tuz bir yumurta karıştırılıp yoğrulup hamur yapılır
Kulak memesi yumuşaklığında
Üzerine bir bez örtüp içi hazırlanana kadar dinlendirilir 10 dk falan yeter
Yumruk iriliğinde bir parça kopartılıp üyülüp elde yuvarlatılır
Pazı açılır , yağlanır
Üzerine  ekşimik veya lor serpilir, ceviz kırığı eklenebilir
Pazı elbise pilesi gibi buruşturulur
Dört parmağa dört parmak kareler kesilip tepsiye dizilir
Üzerine şeker sepelenir
Sıcak fırında pişirilir piştikten sonra su serpelenip üzeri örtülüp demlendirilir.


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem