KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

KIYIK

KIYIK



Bu hamur işi sanırım hamurun kıyısından kesilerek yapıldığı için bu ismi almış, bu hamur işi çay bardağı ile yada su bardağı ile kesilerek yuvarlak yapılabilir .

Yarım kilo un yarım bardak kadar su veya süt yarım su bardağı yoğurt bir çay kaşığı karbonat ve bir çay kaşığı tuz
Kulak memesi yumuşaklığında yoğrulup hamur tutulur
Büyükçe bir hamur parçası koparılıp yılan gibi iki parmak kalınlığında uzatılır.
Ucundan bir parça oklavayla açılır
Pazı gibi yuvarlak açmıyoruz dört parmak genişliğinde falan ucundan açıyoruz
Açılan kısım muska-üçgen şeklinde, kare, baklava, dikdörtgen şeklinde kesilebilir
Sonra yine ucundan bir kısım açılıp kesilir böyle böyle devam edilir
Yuvarlak açımdan daha kolay olur ve artık parçada kalmaz böyle yapılırsa
yada ufak ufak açıp kesebilirsiniz



İstenirse bir su bardağı veya çay bardağı ile yuvarlak parçalarda yapılabilir
Parçalar kızgın yağa atılır alt üst kızarması için arada karıştırılır
Kızardıktan sonra alınır yağ çekmeyen bir hamurdur
Peynirle, reçelle, turşuyla artık neyle isterseniz ekmek yerine yenir

afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen

Blog Listem