KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

SIZIK

SIZIK



Koyunun kuyruk yağı kuşbaşı doğranır


Tencereye konup kavrulur
Yağ erir üste sızıklar çıkar


Çıkan sızıklar kepçeyle toplanır
Sızık kahvaltılık olarak kullanılır
Börek içine konur sızıklı kobete çok güzel olur
Çocuklara eskiden birer avuç verilrdi çocuklar cips gibi yerlerdi
besleyici lezzetli bir besindir


Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem