KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

SOGANLI KALAKAY

SOĞANLI KALAKAY
7 su bardağı un, 2 tatlı kaşığı bira mayası,1 tatlı kaşığı tuz, aldığı kadar ılık su (yaklaşık iki su bardağı)
mayayı katıp malzemeleri karıştırın  ve  Ilık bir yerde kabarması için üzerini örtüp bekletin
Mayalandıktan sonra bir çay bardağı sıvı yağı hamura ekleyip yoğurun
mayalanırken bir yandanda bir ortaboy soğan çentilerek yağda kavrulur, kavrulan soğanlar süzülüp alındıktan sonra ekşimikle karıştırılır
mayalanan hamura bu malzeme karıştırılarak yoğrulur veya hamur iki parçaya bölünüp alta bir kalaş üste bir kalaş gelecek şekilde bölünüp ortasına bu malzeme yayılır ve fırına verilir
Fırında pişirip, piştikten sonra elle hafif su serpeleyip üstü bir bezle kapatılır demini alıp yumuşadıktan sonra servis yapılır
afiyet olsun
Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Sadiye Gönlüşen

Blog Listem