KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KIRMA TATLISI


KIRMA TATLISI
Mayasız hamurdan yapılır
yarım kilo un bir bardak su bir fiske tuz bir yumurta karıştırılıp yoğrulup hamur yapılır
Kulak memesi yumuşaklığında
Üzerine bir bez örtüp 10 dk dinlendirilir
Yumruk iriliğinde bir parça kopartılıp üyülüp elde yuvarlatılır
Pazı açılır , yağlanır
Pazı elbise pilesi gibi buruşturulur
Dört parmağa dört parmak kareler kesilip tepsiye dizilir
Sıcak fırında pişirilir piştikten sonra alınıp ılıtılmaya bırakılır
ılıdıktan sonra üzerine hazırladığımız şerbeti soğuk olarak dökeriz, tatlımız şerbeti içmesi için bekletilir, şerbeti içtikten sonra servise hazırdır.
afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Necla Gönlüşen


Blog Listem