KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

UN KURABİYESİ

UN KURABİYESİ


Host unlimited photos at slide.com for FREE!

Kurabiyede adetlerde yerini bulmuş yiyeceklerdendir.

Düğünden önce, düğün evine, oraya gelecek konuklara sunulmak üzere karafilli yağlı kurabiye götürülür. Bu kurabiyeler, sinilerin üzeri parlak kırmızı jelatin kağıdıyla kaplanarak ve kurabiyelerin yanında kuruyemişle şekerlemeler de konup düzenlenerek verilir. Düğün sahiplerine kolaylık ve iyilik dilenir. Düğün sahipleri, aileden yaşlı bir bayanı gelen konuklara sunmakla görevlendirirler, o da bunları önceden hazırlanmış bir yiyecek sandığında depolar ve uzun süren düğün boyunca gelen konuklara sunar.

Toylar ise Perşembe günü erkek tarafa akrabalar, komşular tarafından içi Katlama, Bohşa, kurabiye, elma, fıstık şeker vb dolu olan “sini” (sofra tepsisi) ve içinde de paket içinde toy kayırlav (hediyesi)gönderme ile başlar. (Mesudiye köyü)


malzemelerimiz

beş su bardağı un
bir su bardağı pudra şekeri (eskiden şeker dövülerek inceltilerek yapılıyormuş)
bir paket margarin
bir fincan sıvı yağ
bir paket vanilya
bir paket kabartma tozu

yapılışı

oda sıcaklığındaki yumuşak yağın üzerine pudra şekeri dökülür
ezilerek karıştırılır
yağ,vanilya,kabartmatozu ve un katılarak
yumuşak bir hamur elde edilir
ceviz iriliğinde yuvarlaklar yapılır
kabardığında biraz daha büyüyorlar
tepsiye dizilip fırına verilir
fırından çıktıktan sonra
tel süzgeç ile üzerine pudra şekeri serpilir
afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen  Kaynak : Necla Gönlüşen