KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

SÜTLÜ SORPA

SÜTLÜ SORPA

Önce bildiğimiz ovmaç hazırlıyoruz 3-4 kaşık unu tepsiye yayıp üzerine su serpeleyim tepsinin üzerinde ve avuç ayaları içinde ovalayarak ovmaç yapıyoruz
Ovmaçlar hazır olduktan sonra
1 litre sütü kaynatmak için tencereye koyuyoruz, tuzunu katıyoruz
süt kaynayınca ovmaçları yavaş yavaş dökerek karıştıra karıştıra sorpaya koyuyoruz
hamurlar pişince ateşten
süt kaynatılır, içine az tuzlu hamurdan elle şehriyeler yuvarlanıp atılır
hamurlar pişince tencereyi ateşten alıyoruz
üzerine tereyağda yakılmış kırmızı biber yaparak döküyoruz, ağız zevkine göre karabiber de olabilir

afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen  Kaynak : Sadiye Gönlüşen

Blog Listem