KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

26 Aralık 2010 Pazar

MINTİK ŞORBASI

MINTİK ÇORBASI

Et suyuna yapılan bir çorbadır
Un yumurta su tuz ile mayasız hamur tutulur hamur soğuk su ile yoğrulur
Elma büyüklüğünde bir hamur yapılır
İki kaşık yardımıyla
kapsül hap iriliğinde parçalar alıp kaynayan didiklenmiş etli et suyuna atılır
bir kaşığa hamur alınır diğer kaşıkla bu kaşıktan hamur sıyrılarak şehriye gibi dökülür
pişince tabaklara alınır
nane karabiber atılıp içilir.

Derleyen: Nafiz Gönlüşen

Blog Listem