KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KOMGAZI

KOMGAZI

Bir nogay atasözü komgazı erın yalatar diyor
* 2 adet piliç göğüs
* 2 su bardağı su (kaynar)
* 3 çorba kaşığı tereyağı
* 1 adet soğan (iri doğranmış)
* 500 gr. patates (rendelenmiş)
Kaynar suda etleri yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 20-25 dakika pişirin. Kendi suyunun içinde soğutun, süzün ve ince ince parçalayın. Isıtılmış yağda soğanları yumuşayıncaya kadar karıştırarak yaklaşık 5 dakika soteleyin. Patatesleri de katıp, karıştırarak yaklaşık 15-20 dakika daha soteleyin. Yağlanmış fırın kabının iki kenarına patatesli karışımı, ortasına da pişirdiğiniz etleri yerleştirin. Üzerini bir kapak veya alüminyum folyo ile kapatıp, önceden ısıtılmış 200 derece fırında 15 dakika ısıtın. Sıcak servis yapın.

Bir nogay yırından

Kudagıy da kokanlap,
Tör basında oltırdı,
Komgazıman kaymaktı,
Kursagına  toltırdı.

Asap, işip, keyplenip,
Tüsti kuda yolına,
Kudasın atka mindirip,
Berdi şıbık kolına

Blog Listem