KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

KAVURMA BÖREK (YAĞDA KIZARTILANI)

KAVURMA BÖREK
Kavurmabörek Eskişehirde daha çok fırında yapılırken Bursada yağda kavrularak yapılıyor, adları ve malzemeleri aynı olsada pişirme tekniği farklılığından farklı iki tad oluşuyor. Aslı yağda kızartılarak yapılanıdır.

1 kilo un
yarım su bardağı yağ
yarım su bardağı yoğurt
1 su bardağı su
tuz ve karbonatı atılarak hamur yapılır.

250 gr kadar kıyma kavrulur,sonra içine yarım bardak kadar pirinç konup az su ilave edilip pilav gibi pişirilir
yapılan hamur parçalara ayrılır
yufka açılarak, araları yağlanarak üstüste konur
3 yufka üstüste konulduktan sonra rulo yapılır
üç parmak genişliğinde parçalar kesilip,
kesik tarafları üzerine yatırılarak çay tabağından biraz büyükçe açılır
ortasına iç konulduktan sonra kıyıları köbete kıvırır gibi kıvırılarak kapatılır
tavaya az miktar da yağ konularak kavrulur
çibörek gibi yağ içinde yüzmez, yağ tavayı ıslayacak kadar olur
çok dayanıklı bir börektir, kolay bayatlamaz, yolculuk için yapılırmış eskiden

Derleyen: Nafiz Gönlüşen   Kaynak: Kemal Özgüneş

Blog Listem