KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

İRİMŞİK BÖREK

İRİMŞİK BÖREK
Bir kilo un iki su bardağı su bir çorba kaşığı silme tuz yumurta karıştırılıp yoğrulup irimşik börek için hamur yapılır
Kulak memesi yumuşaklığından daha sertçe bir hamur olmalı
Üzerine bir bez örtüp 10 dk kadar dinlendirilir

daha sonra hamur başparmak kalınlığında bir yılan biçimine getirilip uzatılır ve parmak kalınlığında parçalara ayrılır, her bir parça yuvarlak şekilde açılır
açılan çay bardağı ağzı genişliğindeki hamurların içine ekşimik konur ve yarım ay şeklinde örtüldükten sonra kıyılarından bastırılarak kapatılır

Kaynamakta olan suyuna tuzu atılıp hamurlar birbirine yapışmasın diye bir çorba kaşığı kadar yağ konduktan sonra irimşik börekler suya  boşaltılır.
suda haşlanıp pişen irimşik börekler süzgeçle suyu süzülüp alınır ve bir tepsiye konur veya tabaklara bölünür
tereyağında biber veya salça yakıp üzerinde gezdirilir
afiyet olsun

Derleyen : Nafiz Gönlüşen Kaynak : Aynur Gönlüşen

Blog Listem