KIRIM VE NOGAY TATAR YEMEKLERİ

facebook sayfamız tıklayın/TATAR YEMEKLERİ OKYANUSU
Beğen


ANA SAYFA YENİ TARİFLER FACEBOOK İLE ETKİLEŞİMLİ OLARAK YAPILACAKTIR.YORUMLARINIZLA PAYLAŞIMLARINIZLA KATKIDA BULUNUN

TATAR AŞLARI, TATAR MUTFAĞI VE TATAR MUTFAK KÜLTÜRÜ HAKKINDA HER ŞEY

28 Aralık 2010 Salı

EKMEK TARANASI

EKMEK TARANASI

Ekmek yapmak için mayalı hamur yapıldığında bir kısmı bir sonraki ekmek yapımında kullanılmak üzere bir tas içinde muhafaza edilirdi
İşte bu ev mayası da denilen ekmek mayasından yapılan çorbaya ekmek taranası denilirdi
mayalı olduğu için çorbaya hafif ekşimsi bir tat katar
mayadan suyu çorba kıvamına sokacak kadar bir parça alınır, epeyce kurumuş olan bu hamur çok az su ilave edilerek önce yumuşatılır sonra yavaş yavaş suyu arttırarak en sonunda suyun içinde eritilir.
eritilen maya çorbayı yapacağımız tenceredeki suya ilave edilir, tuzu katılıp pişirilir
üzerine kırmızı biber yağda yakılarak gezdilirek servis yapılır
isteğe göre nane,karabiber katılabilir


afiyet olsun


Derleyen : Nafiz Gönlüşen

Blog Listem